skyttekung em 2021

Skyttekungen i en fotbollsturnering är den spelare som har gjort flest mål under turneringen. Med EM 2021 runt hörnet kommer fotbollsfans från hela världen att hålla ögonen på spelare som kan vinna titeln Skyttekung.

I denna blogg kommer vi att undersöka de möjliga kandidaterna för Skyttekung i EM 2021.

Historiska skyttekungar i EM

Skyttekungen i EM har alltid varit en prestigefylld titel som ges till den spelare som gör flest mål under turneringen. Historiskt sett har flera legendariska spelare vunnit Skyttekung-titeln i EM. Den första Skyttekungen i EM var François Heutte från Frankrike, som gjorde fyra mål under turneringen 1960. Sedan dess har flera stora spelare vunnit titeln, inklusive Gerd Müller från Tyskland, Marco van Basten från Nederländerna och Michel Platini från Frankrike.

Platinis prestation i EM 1984 är särskilt imponerande då han gjorde nio mål på fem matcher, vilket är det högsta antalet mål som gjorts av en enskild spelare i en enda EM-turnering. Andra stora namn som har vunnit Skyttekung-titeln inkluderar Alan Shearer från England, Patrick Kluivert från Nederländerna och Fernando Torres från Spanien.

I EM 2016 vann Antoine Griezmann från Frankrike Skyttekung-titeln genom att göra sex mål under turneringen. Hans prestationer hjälpte Frankrike att nå finalen, men trots hans mål i finalen kunde de inte lyckas vinna mot Portugal.

Den tidigare historiken av Skyttekung i EM visar på att det krävs en speciell talang för att göra mål i en turnering av denna kaliber. Vi ser fram emot att se vilka spelare som kommer att göra sin plats i Skyttekung-racet under EM 2021.

Tidigare Skyttekungars prestation i internationella klubbar

Förutom deras prestationer i EM har många tidigare Skyttekungar gjort imponerande prestationer i sina internationella klubbar. Det är ofta deras prestationer i klubblaget som har hjälpt dem att bli en av de främsta målskyttarna i EM-turneringen.

En av de mest kända Skyttekungarna i EM, Gerd Müller, gjorde en stor del av sina mål i Bayern München. Under sin tid i klubben vann han bland annat tre europeiska titlar och fyra tyska liga-titlar. En annan stor Skyttekung, Michel Platini, spelade för Juventus under sin karriär och gjorde över 100 mål för klubben. Han vann också tre europeiska titlar och två italienska liga-titlar.

Marco van Basten, som vann Skyttekung-titeln i EM 1988, spelade större delen av sin karriär för Ajax och AC Milan. Under sin tid i AC Milan vann han tre europeiska titlar och tre italienska liga-titlar. Alan Shearer, som vann Skyttekung-titeln i EM 1996, spelade för Newcastle United och Blackburn Rovers under sin karriär. Han är en av de främsta målskyttarna i Premier League-historien med över 260 mål.

Det är tydligt att prestationerna i klubbarna har en stor inverkan på spelarens förmåga att göra mål på internationell nivå. Genom att spela på hög nivå i sina klubbar, bygger de självförtroende och erfarenhet som de sedan tar med sig till landslaget. Vi kommer att se hur de nuvarande kandidaterna för Skyttekung i EM 2021 har presterat i sina klubblag och hur det kan påverka deras prestationer i turneringen.

Kandidaterna för Skyttekung EM 2021: hela listan

EM 2021 har flera spelare som kan bli kandidater för Skyttekung-titeln. En av de mest framträdande kandidaterna är Cristiano Ronaldo från Portugal. Ronaldo har gjort fler än 100 mål för sitt landslag och har vunnit fyra europeiska titlar med Real Madrid under sin karriär. Han är också en av de främsta målskyttarna i Serie A den här säsongen och kommer att vara en stark kandidat för Skyttekung-titeln.

En annan spelare som kan bli Skyttekung är Harry Kane från England. Kane har gjort över 30 mål i Premier League den här säsongen och är en av de mest framträdande målskyttarna i turneringen. Han har också en imponerande prestation i det engelska landslaget med över 30 mål i 52 matcher.

Robert Lewandowski från Polen är en annan kandidat som har gjort över 40 mål i Bundesliga den här säsongen och vunnit flera tyska liga-titlar med Bayern München. Han är också en av de främsta målskyttarna i det polska landslaget.

Kylian Mbappé från Frankrike har gjort en imponerande prestation i Paris Saint-Germain med över 20 mål i Ligue 1 den här säsongen. Han har också gjort flera mål i det franska landslaget och var en del av det lag som vann VM 2018.

Andra potentiella kandidater inkluderar Romelu Lukaku från Belgien, Antoine Griezmann från Frankrike och Memphis Depay från Nederländerna. Alla dessa spelare har gjort imponerande prestationer i sina klubblag och har en stark förmåga att göra mål i sina respektive landslag.

Det kommer att bli en spännande turnering där vi får se vilken av dessa spelare som kommer att ta hem Skyttekung-titeln.

Potentiella överraskningar: oväntade spelare som kan få titeln

EM 2021 kan också ha några överraskningar när det gäller Skyttekung-titeln. En av de mindre kända spelarna som kan göra en imponerande prestation är Patrik Schick från Tjeckien. Schick har gjort över 10 mål i Bundesliga den här säsongen med sin klubb Bayer Leverkusen och har också gjort flera mål för det tjeckiska landslaget.

Andra spelare som kan överraska och vinna skyttekung EM 2021

En annan spelare som kan överraska oss är Alexander Isak från Sverige. Isak har gjort en imponerande prestation i Real Sociedad den här säsongen med över 15 mål i La Liga. Han är också en del av det svenska landslaget och kan bli en kandidat för Skyttekung-titeln.

Teemu Pukki från Finland kan också bli en överraskning för Skyttekung-titeln. Pukki har gjort över 25 mål i Championship den här säsongen med sin klubb Norwich City och har också gjort flera mål för det finska landslaget.

Andrej Kramarić från Kroatien är en annan spelare som kan överraska oss. Kramarić har gjort över 20 mål i Bundesliga den här säsongen med sin klubb Hoffenheim och har också gjort flera mål för det kroatiska landslaget.

Andra mindre kända spelare som kan överraska oss inkluderar Ciro Immobile från Italien, Wout Weghorst från Nederländerna och Georginio Wijnaldum från Nederländerna. Alla dessa spelare har gjort imponerande prestationer i sina klubblag och kan bli en potentiell överraskning för Skyttekung-titeln i EM 2021.

Av Kasper E

Kasper E är en passionerad sportjournalist som brinner för fotboll och särskilt Chelsea FC. Han har en stark känsla för journalistik och en förmåga att förmedla spänningen och dramatiken i sporten till sina läsare.

2 svar på “Skyttekung EM 2021”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *