hur många treor går vidare i em

EM (Europamästerskapet i fotboll) är en av de största sportevenemangen i världen. Under denna turnering möts Europas bästa fotbollslag för att kämpa om titeln som Europamästare. I år hålls EM i elva olika länder runtom i Europa, vilket gör turneringen ännu mer spännande och spektakulär.

En av de mest intressanta frågorna är “hur många treor går vidare i EM?” från gruppspelet som faktiskt kommer att gå vidare till slutspelet.

I denna blogg kommer vi att undersöka och analysera denna fråga.

Snabb genomgång av EM (vi kommer till treor sen)

Europamästerskapet i fotboll, eller EM 2021, är en av världens största och mest prestigefyllda fotbollsturneringar. Den första EM-turneringen hölls 1960 och har sedan dess hållits vart fjärde år. Turneringen består av 24 lag som är uppdelade i sex grupper med fyra lag i varje grupp. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet, som består av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och en final.

Inför årets EM-turnering, som hålls mellan den 11 juni och 11 juli 2021, har 24 lag kvalificerat sig. Dessa lag är:

  • Grupp A: Turkiet, Italien, Wales, Schweiz
  • Grupp B: Danmark, Finland, Belgien, Ryssland
  • Grupp C: Nederländerna, Ukraina, Österrike, Nordmakedonien
  • Grupp D: England, Kroatien, Skottland, Tjeckien
  • Grupp E: Spanien, Sverige, Polen, Slovakien
  • Grupp F: Ungern, Portugal, Frankrike, Tyskland

Inför turneringen är det flera lag som anses vara favoriter att ta hem titeln som Europamästare. Dessa lag inkluderar regerande mästarna Portugal, som har en stark trupp med spelare som Cristiano Ronaldo och Bernardo Silva. Andra favoritlag inkluderar Frankrike, som vann VM 2018, Tyskland, som alltid är farliga i stora turneringar, och Belgien, som har en av världens bästa fotbollsspelare i form av Kevin De Bruyne.

Reglerna för gruppspelet och treor i EM

Gruppspelet i EM består av sex grupper med fyra lag i varje grupp. Varje lag spelar mot de andra tre lagen i gruppen, vilket innebär att varje lag spelar tre matcher under gruppspelet. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet.

För att avgöra vilka lag som går vidare från gruppspelet används följande regler:

  1. Antal poäng: Lag får tre poäng för en seger, ett poäng för oavgjort och noll poäng för en förlust.
  2. Målskillnad: Om två eller fler lag har samma antal poäng räknas målskillnad som avgörande faktor. Detta innebär att antalet gjorda mål minus antalet insläppta mål används för att avgöra vilka lag som hamnar före de andra.
  3. Antal gjorda mål: Om två eller fler lag har samma poäng och målskillnad används antalet gjorda mål som avgörande faktor.
  4. Inbördes möten: Om två eller fler lag har samma poäng, målskillnad och antal gjorda mål används resultaten från inbördes möten mellan lagen för att avgöra vilka som går vidare.

Faktorer som påverkar chanserna att gå vidare till slutspelet inkluderar lagets form, skadeläge, spelartrupp och matchschema.

Det är också viktigt att ha en taktik som passar motståndarlaget och att ha en bra lagmoral.

Analys av treor som förmodligen går vidare i EM

De lag som troligtvis kommer hamna på tredje plats i sina respektive grupper är de lag som inte lyckas ta tillräckligt många poäng för att gå vidare till slutspelet. Trots detta kan det finnas en möjlighet att dessa lag går vidare som en av de fyra bästa tredjeplacerade lagen, som också går vidare till slutspelet.

Några av de lag som kan tänkas hamna på tredje plats inkluderar Nordmakedonien, Slovakien, Schweiz, Tjeckien och Turkiet. Dessa lag är alla relativt jämna med de andra lagen i sina grupper och kan ha svårt att ta de nödvändiga poängen för att gå vidare.

Nordmakedonien är ett relativt okänt lag, men har ändå visat att de kan spela bra fotboll efter att ha kvalificerat sig till sin första stora turnering någonsin. Slovakien har också kvalificerat sig till flera stora turneringar under de senaste åren, men deras prestationer har varit blandade. Schweiz har en stark trupp med flera duktiga spelare, men har haft svårt att få till bra resultat under kvalificeringsmatcherna. Tjeckien har också en stark trupp och har visat god form under kvalificeringsmatcherna. Turkiet är ett annat lag som har en stark trupp, men har haft svårt att prestera på hög nivå under de senaste åren.

Utmaningarna för dessa lag är att ta de nödvändiga poängen för att gå vidare, men samtidigt ha en bättre målskillnad än de andra tredjeplacerade lagen. Fördelarna är att de fortfarande har en chans att gå vidare och kan spela utan för stora förväntningar på sig, så hur många treor går vidare i EM blir lite mer komplext att svara på.

Förutsägelse av antalet treor som går vidare

Baserat på analysen i del 3, är det troligt att fyra tredjeplacerade lag kommer att gå vidare till slutspelet. Detta beror på att det finns flera relativt jämna grupper där det kan bli svårt för lagen att ta tillräckligt med poäng för att gå vidare på en högre placering.

Faktorer som kan påverka denna förutsägelse inkluderar målskillnad och inbördes möten mellan de olika tredjeplacerade lagen. Det är möjligt att några av dessa lag kommer att ha en bättre målskillnad än andra och därför gå vidare som en av de fyra bästa tredjeplacerade lagen. Inbördes möten mellan dessa lag kan också spela en viktig roll, då vissa lag kan ha bättre chanser att gå vidare beroende på hur de har presterat mot de andra tredjeplacerade lagen.

Sammanfattningsvis är det troligt att fyra tredjeplacerade lag kommer att gå vidare till slutspelet. Vilka lag som kommer att gå vidare beror på flera faktorer, inklusive målskillnad och inbördes möten mellan de olika tredjeplacerade lagen.

Av Kasper E

Kasper E är en passionerad sportjournalist som brinner för fotboll och särskilt Chelsea FC. Han har en stark känsla för journalistik och en förmåga att förmedla spänningen och dramatiken i sporten till sina läsare.

Ett svar på ”Hur många treor går vidare i EM?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *