fotbolls-em 2021 TV

UEFA Euro 2020 (2021) var den sextonde upplagan av Europamästerskapet i fotboll och hölls från 11 juni till 11 juli 2021. Turneringen hölls i 11 olika städer runt om i Europa för första gången i turneringens historia. Fotbolls-EM 2021 TV var en succé och slog publikrekord för ett EM i fotboll.

Totalt 24 lag deltog i turneringen och de var uppdelade i sex grupper med fyra lag i varje grupp. De två bästa lagen från varje grupp samt de fyra bästa tredjeplacerade lagen gick vidare till åttondelsfinal. Sedan följde kvartsfinal, semifinal och final för att kora en vinnare av turneringen.

Många spännande och viktiga ämnen täcktes under UEFA Euro 2020 (2021). I den här bloggposten kommer jag att täcka några av de mest intressanta matcherna under turneringen, som semifinalen mellan England och Danmark, samt finalen mellan Italien och England.

ag kommer också att diskutera viktiga prestationer under turneringen, såsom Cristiano Ronaldos prestationer och viktiga mål under gruppspelet. Slutligen kommer jag att diskutera några av de mest minnesvärda ögonblicken under turneringen, inklusive de fantastiska fansen som deltog i turneringen och gjorde den till en av de mest minnesvärda fotbollsturneringarna någonsin.

Fotbolls EM: historia och påverkan på sporten

Europamästerskapet i fotboll, även känt som Fotbolls-EM, har spelats sedan 1960 och är en av de största fotbollsturneringarna i världen. Ursprungligen var turneringen endast öppen för de fyra bästa lagen i Europa, men sedan dess har den utökats till att inkludera 24 lag.

Under åren har det varit många minnesvärda ögonblick och rekord från tidigare turneringar. Ett av de mest minnesvärda ögonblicken var finalen i 2004, där Grekland chockade världen genom att slå Portugal och vinna turneringen. Andra minnesvärda ögonblick inkluderar Marco van Bastens fantastiska volley i finalen i 1988 och Antonin Panenkas beryktade straffspark i finalen 1976.

Fotbolls-EM har haft en stor påverkan på europeisk fotboll och globalt. Det ger lag från hela Europa chansen att tävla på högsta nivå, vilket ökar kvaliteten på fotbollen i hela Europa. Det är också ett stort evenemang som drar enorma publiksiffror och intresse från hela världen. Tidigare turneringar har också bidragit till att utveckla världsklass-spelare som Cristiano Ronaldo, Michel Platini och Marco van Basten.

Format & Regler

Fotbolls-EM-turneringen består av 24 deltagande lag som är uppdelade i sex grupper med fyra lag i varje grupp. Varje lag spelar tre matcher i gruppspelet och de två bästa lagen från varje grupp samt de fyra bästa tredjeplacerade lagen går vidare till åttondelsfinalerna. Efter detta fortsätter turneringen i en utslagsturnering med kvartsfinaler, semifinaler och en final.

Reglerna för Fotbolls-EM-turneringen inkluderar en begränsning av antalet spelare som får ingå i varje landslagstrupp. Varje trupp får bestå av högst 26 spelare, varav målvakterna måste vara minst två stycken. Det är också viktigt att notera att Videokamerareferensystem (VAR) används under turneringen för att hjälpa domarna att ta beslut i tveksamma situationer.

Utöver detta finns det också regler som styr spelarnas beteende på planen. Till exempel kan en spelare bli bestraffad med en varning eller utvisning om de uppträder våldsamt eller oacceptabelt på planen. Det är viktigt att alla lag respekterar reglerna och spelar på ett sportsligt sätt för att säkerställa att turneringen fortsätter att vara en rättvis och rolig upplevelse för alla deltagande lag och fans.

24 lag som deltar i Fotbolls-EM 2020/2021:

Grupp A:

 • Italien: Italien har nyligen gjort en imponerande kvalkampanj utan några förluster. De har en stark trupp och en stark defensiv vilket kan ta dem långt i turneringen.
 • Schweiz: Schweiz har en solid trupp med några duktiga spelare, inklusive Xherdan Shaqiri och Granit Xhaka. De har också visat god form i kvalificeringen och kan överraska i turneringen.

Grupp B:

 • Belgien: Belgien är ett av de hetaste lagen i Europa just nu. Med spelare som Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku kan de vara farliga i anfall.
 • Danmark: Danmark har en stark trupp med spelare som Christian Eriksen och Kasper Schmeichel. De har också visat god form på senare tid och kan vara en farlig utmanare.

Grupp C:

 • Nederländerna: Nederländerna är tillbaka efter att ha missat förra turneringen. De har en unik trupp med unga och lovande spelare som Frenkie de Jong och Matthijs de Ligt.
 • Österrike: Österrike har en duktig trupp med spelare som David Alaba och Marko Arnautovic. De har också visat god form i kvalificeringen och kan överraska i turneringen.

Grupp D:

 • England: England har en av de mest talangfulla trupperna i turneringen med spelare som Harry Kane, Raheem Sterling och Marcus Rashford. De har också visat stark form under kvalificeringen.
 • Kroatien: Kroatien gjorde det till finalen i VM 2018 och har flera duktiga spelare, inklusive Luka Modric och Ivan Perisic.

Grupp E:

 • Spanien: Spanien har haft en ojämn form på senare tid men har fortfarande en duktig trupp med spelare som Sergio Busquets och Gerard Moreno.
 • Sverige: Sverige har en tuff grupp men en stark defensiv som kan hjälpa dem att överraska. De har också flera duktiga spelare, inklusive Alexander Isak och Emil Forsberg.

Grupp F:

 • Tyskland: Tyskland har en stark trupp med flera världsklass-spelare, inklusive Manuel Neuer och Joshua Kimmich. De har dock haft en del problem på senare tid och det återstår att se hur de kommer att prestera i turneringen.
 • Portugal: Portugal är regerande mästare i turneringen och har flera duktiga spelare, inklusive Cristiano Ronaldo och Bernardo Silva. De har också visat god form i kvalificeringen och kan vara en farlig utmanare.

Det finns också några intressanta rivaliteter mellan lagen i turneringen, inklusive England mot Skottland och Frankrike mot Tyskland. Läs mer här i vår artikel om Fotbolls-EM 2021 Grupper.

Spelare att hålla koll på under Fotbolls-EM 2021 på tv

Det finns flera spelare som kan bli stjärnor under Fotbolls-EM 2020/2021. Här är några att hålla ett extra öga på:

 • Kevin De Bruyne (Belgien): De Bruyne är en av de bästa mittfältarna i världen och har varit en nyckelspelare för Manchester City under flera år. Han är en utmärkt dribbler och passningsspelare och kan vara en farlig anfallsstyrka för Belgien.
 • Kylian Mbappé (Frankrike): Mbappé är en av världens mest talangfulla spelare och har varit en stjärna för PSG under flera år. Han har snabbhet, teknik och målsinne och kan vara en farlig anfallsstyrka för Frankrike.
 • Cristiano Ronaldo (Portugal): Ronaldo är en av de största spelarna genom tiderna och har vunnit flera utmärkelser, inklusive fem Ballon d’Or-titlar. Han är fortfarande en farlig målskytt och kan vara en nyckelspelare för Portugal i deras försvar av titeln.
 • Erling Haaland (Norge): Haaland är en ung och lovande spelare som har imponerat stort för Borussia Dortmund under säsongen. Han är en fysiskt stark och snabb anfallare med en imponerande målsiffra och kan vara en farlig målskytt för Norge.
 • Frenkie de Jong (Nederländerna): De Jong är en ung mittfältare som har imponerat stort för Barcelona sedan han anslöt till klubben. Han har en imponerande teknik och passningsspel och kan vara en nyckelspelare för Nederländerna i deras jakt på att vinna turneringen.

Det finns också flera unga spelare som kan göra ett namn för sig själva under turneringen, inklusive Jude Bellingham (England), Pedri (Spanien) och Jamal Musiala (Tyskland).

Förutsägelser och Analys – håller ni med?

Gruppspelsfasen på Fotbolls-EM 2020/2021 kommer att bli mycket spännande med flera tuffa grupper. Här är mina förutsägelser för vilka lag som kommer att avancera från varje grupp:

Grupp A: Italien och Schweiz. Italien har imponerat under kvalet och har en stark defensiv, medan Schweiz har flera talangfulla spelare som kan orsaka problem för motståndarna.

Grupp B: Belgien och Danmark. Belgien har en imponerande trupp med flera världsklasspelare, medan Danmark har en stark kollektiv laganda och en farlig anfallsstyrka.

Grupp C: Nederländerna och Ukraina. Nederländerna har en ung och lovande trupp med flera talangfulla spelare, medan Ukraina har en stark defensiv och en farlig anfallsstyrka.

Grupp D: England och Kroatien. England har en stark trupp med flera världsklasspelare och har också fördelen av att spela på hemmaplan, medan Kroatien har flera erfarna spelare och har visat sig vara tuffa motståndare på stora turneringar tidigare.

Grupp E: Spanien och Polen. Spanien har en talangfull trupp med flera spelare som spelar för de bästa klubbarna i världen, medan Polen har Robert Lewandowski, en av världens bästa målskyttar.

Grupp F: Frankrike och Portugal. Grupp F är den tuffaste gruppen med flera starka lag, men jag tror att Frankrike och Portugal kommer att avancera. Frankrike har en imponerande trupp med flera världsklasspelare, medan Portugal har Cristiano Ronaldo och flera andra talangfulla spelare.

När det gäller potentiella uppsättningar tror jag att Tjeckien, Turkiet och Wales alla har potential att orsaka överraskningar och gå långt i turneringen.

När det gäller semifinaler tror jag att Belgien kommer att möta Frankrike och England kommer att möta Portugal. I finalen tror jag att Frankrike kommer att besegra Portugal och ta hem mästerskapet.

Självklart kan allt hända på en turnering som Fotbolls-EM, men det kommer utan tvekan att bli en spännande och underhållande månad för fotbollsfans runt om i världen.

Hur man tittar på Fotbollem-EM 2021 på TV

Fotbolls-EM 2021 kommer att sändas på TV-kanaler runt om i världen, inklusive SVT och TV4 i Sverige. Det finns också flera alternativ för att strömma matcherna online, inklusive Viaplay och Discovery+.

För fans som vill ha en mer interaktiv upplevelse finns det också flera appar och program som erbjuder live-statistik, kommentarer och analyser under matcherna. Dessutom kan vissa kanaler erbjuda specialprogrammering, som förhandsvisningar, intervjuer och sammanfattningar.

På grund av COVID-19-pandemin kan Fotbolls-EM 2021 påverkas av förändrade restriktioner och säkerhetsprotokoll, vilket kan påverka tittarupplevelsen. Det är också möjligt att vissa matcher kan spelas utan åskådare eller med begränsade publika närvaro, beroende på utvecklingen av pandemin.

Sammanfattningsvis finns det flera alternativ för att titta på Fotbolls-EM 2021 på TV eller online, med möjlighet till specialfunktioner och programvara för att förbättra tittarupplevelsen. Men på grund av pandemin kan det finnas vissa utmaningar och förändringar i år.

Sammanfattning

I denna bloggpost har vi täckt en mängd olika ämnen relaterade till Fotbolls-EM 2021. Vi började med att diskutera turneringens historia och dess betydelse för europeisk fotboll och den globala scenen. Vi gick sedan vidare till att diskutera turneringsformatet och reglerna, samt introducerade varje deltagande lag och dess förutsättningar för att vinna.

Vi identifierade också några av de mest intressanta spelarna att titta på under turneringen och diskuterade hur de kan påverka sina lag. Därefter gjorde vi en grundlig analys av varje grupp och gav våra förutsägelser om vilka lag som skulle avancera till slutspelet och vilka lag som kunde överraska.

Viktigt att tänka på om du ska se Fotbolls-EM 2021 TV

Vi avslutade med att diskutera hur man kan titta på Fotbolls-EM 2021 och hur pandemin kan påverka tittarupplevelsen.

Fotbolls-EM 2021 kommer att vara en spännande turnering med många starka lag som konkurrerar om att vinna titeln. Det är också en chans för spelare att visa upp sin talang och för fans att njuta av några av de bästa fotbollen som Europa har att erbjuda. Vi ser fram emot en spännande månad av fotboll och vi hoppas att du kommer att följa med oss under denna resa.

Slutligen vill vi uppmuntra våra läsare att dela sina egna förutsägelser och tankar om Fotbolls-EM 2021 i kommentarsfältet nedan. Vi ser fram emot att höra från er!

Av Kasper E

Kasper E är en passionerad sportjournalist som brinner för fotboll och särskilt Chelsea FC. Han har en stark känsla för journalistik och en förmåga att förmedla spänningen och dramatiken i sporten till sina läsare.

4 svar på “Fotbolls-EM 2021: TV Guide, Historia och Spelare”
 1. […] Det svenska folket har visat stort stöd för landslaget under hela turneringen. Fans runt om i landet har klätt sig i blågult och fyllt barer och torg för att titta på matcherna tillsammans. Under gruppspelet presterade Sverige mycket bra och lyckades kvalificera sig för åttondelsfinalen, vilket gjorde fansen mycket glada när de såg Fotbolls-EM 2021 på TV. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *