fotbolls-em 2021 land

Fotbolls-EM är en av de mest eftertraktade sportevenemangen i världen. År 2021 kommer detta stora evenemang att äga rum i Europa. Men vilket land tillhör vilken arena?

Denna gång är det värdnationerna som kommer att arrangera matcherna. I denna blogg kommer vi att titta på de olika länderna och arenorna som kommer att vara värd för Fotbolls-EM 2021.

Introduktion till Fotbolls-EM 2021: Land som håller i matcherna

Fotbolls-EM är en av de mest efterlängtade fotbollsturneringarna i Europa. Turneringen startade 1960 och har sedan dess hållits varje fyra år. Fotbolls-EM är en av de största idrottsevenemangen i världen och lockar miljontals tittare från hela världen.

Syftet med denna blogg är att ge en översikt över Fotbolls-EM 2021. Vi kommer att titta på de olika länderna och arenorna som kommer att vara värdar för turneringen. Vi kommer också att diskutera matcherna och datum för varje match.

Alla länder & städer som värdar Fotbolls-EM 2021

Fotbolls-EM 2021 kommer att hållas i 11 olika städer runt om i Europa. Turneringen börjar den 11 juni och avslutas den 11 juli. Totalt kommer 24 lag att delta i turneringen. Lag från hela Europa kommer att delta i Fotbolls-EM 2021 för att kämpa om titeln som Europamästare.

A. Storbritannien

 1. London, England
 2. Glasgow, Skottland Storbritannien är en av värdnationerna för Fotbolls-EM 2021. London, huvudstaden i England, och Glasgow, en stad i Skottland, kommer att vara värdar för matcherna. Båda städerna har många välkända arenor som har arrangerat stora sportevenemang tidigare.

B. Spanien

 1. Bilbao Bilbao, en stad i norra Spanien, är också en av värdnationerna för Fotbolls-EM 2021. Bilbao är en vacker stad som ligger vid floden Nervión och är känd för sin arkitektur och kultur.

C. Tyskland

 1. München München, en stad i södra Tyskland, kommer att vara värd för Fotbolls-EM 2021. München är känd för sin rika kultur och sin berömda ölfestival Oktoberfest.

D. Italien

 1. Rom Rom, huvudstaden i Italien, är en av värdnationerna för Fotbolls-EM 2021. Rom är en av de mest kända städerna i världen och är känd för sin historia, arkitektur och mat.

E. Azerbajdzjan

 1. Baku Baku, huvudstaden i Azerbajdzjan, kommer att vara värd för Fotbolls-EM 2021. Baku är en modern stad med en fascinerande historia och kultur.

F. Ryssland

 1. Sankt Petersburg Sankt Petersburg, en stad i nordvästra Ryssland, kommer att vara värd för Fotbolls-EM 2021. Staden är känd för sin rika historia, kultur och arkitektur.

G. Danmark

 1. Köpenhamn Köpenhamn, huvudstaden i Danmark, är också en av värdnationerna för Fotbolls-EM 2021. Köpenhamn är en modern och livlig stad med en rik historia och kultur.

H. Rumänien

 1. Bukarest Bukarest, huvudstaden i Rumänien, kommer också att vara värd för Fotbolls-EM 2021. Bukarest är en vacker stad med en fascinerande historia och kultur.

I. Ungern

 1. Budapest Budapest, huvudstaden i Ungern, kommer att vara värd för Fotbolls-EM 2021. Budapest är en av de vackraste städerna i Europa med en rik historia och kultur.

J. Irland

 1. Dublin Dublin, huvudstaden i Irland, är också en av värdnationerna för Fotbolls-EM 2021. Dublin är en livlig och vacker stad med en rik historia och kultur.

K. Skottland

 1. Glasgow, en stad i Skottland, kommer också att vara värd för Fotbolls-EM 2021. Skottland är känt för sin kultur och historia och Glasgow är en av de största städerna i landet.

Alla arenor, per land som håller i Fotbolls-EM 2021

Fotbolls-EM 2021 kommer att spelas på elva olika arenor runt om i Europa. Här är en lista över arenorna:

 • Wembley Stadium, London, England Wembley Stadium är en av de mest kända arenorna i världen och är hem till det engelska landslaget. Arenan har en kapacitet på 90 000 åskådare och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021, inklusive semifinaler och finalen.
 • Hampden Park, Glasgow, Skottland Hampden Park är Skottlands nationalarena och är belägen i Glasgow. Arenan har en kapacitet på 51 000 åskådare och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • San Mamés, Bilbao, Spanien San Mamés är hemmaarena för den spanska klubben Athletic Bilbao och har en kapacitet på 53 000 åskådare. Arenan är belägen i staden Bilbao och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Allianz Arena, München, Tyskland Allianz Arena är hemmaarena för den tyska klubben Bayern München och har en kapacitet på 75 000 åskådare. Arenan är belägen i staden München och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Stadio Olimpico, Rom, Italien Stadio Olimpico är en av de mest kända arenorna i Italien och har en kapacitet på 72 000 åskådare. Arenan är belägen i staden Rom och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbajdzjan Baku Olympic Stadium är den största arenan i Azerbajdzjan med en kapacitet på 68 000 åskådare. Arenan är belägen i huvudstaden Baku och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Krestovsky Stadium, Sankt Petersburg, Ryssland Krestovsky Stadium är hemmaarena för den ryska klubben Zenit Saint Petersburg och har en kapacitet på 68 000 åskådare. Arenan är belägen i staden Sankt Petersburg och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Parken Stadium, Köpenhamn, Danmark Parken Stadium är hemmaarena för den danska klubben FC Köpenhamn och har en kapacitet på 38 000 åskådare. Arenan är belägen i Köpenhamn och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • National Arena, Bukarest, Rumänien National Arena är den största arenan i Rumänien och har en kapacitet på 55 000 åskådare. Arenan är belägen i huvudstaden Bukarest och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Ferenc Puskás Stadium, Budapest, Ungern Ferenc Puskás Stadium är en nybyggd arena i Budapest, Ungern, som ersatte den tidigare Puskás Ferenc Stadion. Arenan har en kapacitet på 67 000 åskådare och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.
 • Aviva Stadium, Dublin, Irland Aviva Stadium är hemmaarena för det irländska landslaget och har en kapacitet på 51 700 åskådare. Arenan är belägen i Dublin och kommer att vara värd för flera matcher under Fotbolls-EM 2021.

Matchschema: så miss inte din favoritmatch

Fotbolls-EM 2021 kommer att inledas med gruppspelsmatcher mellan de 24 deltagande lagen. Lagen har delats in i sex grupper om fyra lag vardera och varje lag kommer att möta de andra lagen i sin grupp en gång vardera. Totalt kommer det att spelas 36 gruppspelsmatcher under Fotbolls-EM 2021.

PS: Glöm inte att kolla på vår Fotbolls-EM 2021 TV guide så du inte missar någon action!

Efter gruppspelet går de två främsta lagen från varje grupp vidare till åttondelsfinalerna, tillsammans med de fyra bästa grupptreorna. Från och med åttondelsfinalerna spelas turneringen som utslagstävling, där lagen möts i enkelmöten och vinnarna går vidare till nästa omgång. Slutspelsomgångarna består av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och final.

Fotbolls-EM 2021 börjar den 11 juni 2021 med matchen Turkiet mot Italien på Stadio Olimpico i Rom. Finalen kommer att spelas på Wembley Stadium i London den 11 juli 2021. Alla matcher under turneringen kommer att spelas på olika tider beroende på vilken arena som används och vilken omgång det är. Detaljerade matchschema finns tillgängliga på turneringens officiella webbplats.

Sammanfattning – ett fotbolls-EM du inte vill missa!

Fotbolls-EM 2021 kommer att spelas på arenor runt om i Europa, från London i väst till Baku i öst. Varje arena och land har sin egen unika karaktär och atmosfär, och tillsammans representerar de den mångfald av kulturer och traditioner som finns i Europa. De olika länderna som är värdar för turneringen har alla en lång och stolt historia när det gäller fotboll, och det kommer att vara en ära för dem att välkomna lag och fans från hela världen till sina städer och arenor.

Det förväntas bli en spektakulär turnering, med några av världens bästa spelare och lag som tävlar mot varandra på några av de mest prestigefyllda arenorna i Europa. Fansen runt om i världen förväntar sig att se spännande matcher, dramatik och en hög nivå av fotboll. Turneringen kommer också att vara en möjlighet för de olika länderna att visa upp sin gästfrihet och kultur för besökande fans och lag, och för fotbollsälskare att njuta av en fantastisk upplevelse.

Detta kommer att vara en av de mest spännande händelserna under året. Att få se de olika länderna och arenorna kommer att vara en upplevelse som man inte får missa. Genom denna blogg har vi gett en översikt av de olika länderna, arenorna och matcherna som vi kan se fram emot.

Av Kasper E

Kasper E är en passionerad sportjournalist som brinner för fotboll och särskilt Chelsea FC. Han har en stark känsla för journalistik och en förmåga att förmedla spänningen och dramatiken i sporten till sina läsare.

2 svar på “Fotbolls-EM 2021: Land och Arenor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *