fotbolls em 2021 kalender

Fotbolls EM 2021 är ett av de mest efterlängtade evenemangen för alla fotbollsälskare. Det är en turnering som äger rum vart fjärde år och samlar de bästa fotbollslagen från hela Europa. Fotbolls EM 2021 kalender kommer att ge dig all information du behöver för att inte missa en enda match under turneringen. Här är allt du behöver veta om matcherna, tiderna, grupperna och de olika spelscheman för att du ska kunna planera din tid och stödja ditt favoritlag på bästa sätt.

Vad är Fotbolls EM 2021?

Fotbolls EM 2021 är en fotbollsturnering som äger rum vart fjärde år och samlar de bästa fotbollslagen från hela Europa. Turneringen är en av de mest prestigefyllda fotbollsevenemangen och lockar miljontals tittare från hela världen.

Var kommer turneringen att äga rum?

Den kommer att äga rum i tolv olika städer runt om i Europa. Dessa städer inkluderar London, Rom, München, Baku, Sankt Petersburg, Budapest, Sevilla, Amsterdam, Glasgow, Köpenhamn, Bukarest och Dublin.

Varför är Fotbolls EM 2021 så viktigt för fotbollsälskare

Fotbolls EM 2021 är en av de största fotbollsturneringarna i världen och samlar de bästa lagen från hela Europa. För fotbollsälskare är turneringen en möjlighet att se de bästa lagen och spelarna från Europa tävla mot varandra. Fotbolls EM 2021 är också en möjlighet för länder att visa upp sin talang och stolthet på en internationell scen.

Syfte med artikeln

Syftet med denna artikel är att ge en komplett översikt över Fotbolls EM 2021 kalender, inklusive datum, tider, gruppuppställningar och spelschema. Artikeln är avsedd för fotbollsälskare som vill ha all information de behöver för att inte missa en enda match under turneringen.

Fotbolls EM 2021 kalender: Datum för de olika matcherna

Fotbolls EM 2021 pågår från den 11 juni till den 11 juli 2021. Under denna period spelas totalt 51 matcher.

Tiderna för varje match i olika tidszoner

Matcherna spelas på olika tider under dagen beroende på tidszonen. De flesta matcherna spelas mellan kl. 15.00 och kl. 21.00, men det finns också matcher som spelas tidigare eller senare på dagen. Tidszonerna som matcherna spelas i är:

 • Central Europeisk sommartid (CEST)
 • Eastern European Summer Time (EEST)
 • Moscow Standard Time (MSK)
 • Azerbaijan Time (AZT)
 • British Summer Time (BST)

Tidigare schemaändringar

På grund av covid-19 pandemin har Fotbolls EM 2021 genomgått flera schemaändringar. En av de största förändringarna var att turneringen flyttades fram ett år från sommaren 2020 till sommaren 2021.

Inledande matcher, kvartsfinaler, semifinaler och final

Fotbolls EM 2021 inleds med en gruppfas som spelas mellan den 11 juni och den 23 juni. Efter gruppfasen går de två bästa lagen från varje grupp vidare till åttondelsfinalerna som spelas mellan den 26 juni och den 29 juni. Kvartsfinalerna spelas mellan den 2 juli och den 3 juli, semifinalerna spelas den 6 juli och den 7 juli och finalen spelas den 11 juli.

Uppdelningen av de olika grupperna

Fotbolls EM 2021 består av sex olika grupper med fyra lag i varje grupp. Grupperna är numrerade från grupp A till grupp F.

Vilka lag ingår i varje grupp

Grupp A: Turkiet, Italien, Wales, Schweiz Grupp B: Danmark, Finland, Belgien, Ryssland Grupp C: Nederländerna, Ukraina, Österrike, Nordmakedonien Grupp D: England, Kroatien, Skottland, Tjeckien Grupp E: Spanien, Sverige, Polen, Slovakien Grupp F: Ungern, Portugal, Frankrike, Tyskland

Vilka lag anses ha störst chans att avancera?

Det är svårt att säga vilka lag som har störst chans att avancera då Fotbolls EM 2021 är en tävling med hög konkurrens och alla lagen är starka på sitt sätt. Men vissa av de lag som oftast nämns som favoriter inkluderar Frankrike, Tyskland, Spanien, England och Portugal.

Det fullständiga spelschemat för turneringen (kalender)

Eventet består av totalt 51 matcher som spelas mellan den 11 juni och den 11 juli. Här är Fotbolls EM 2021 kalender och fullständiga spelschema.

 • Gruppfasen (11 juni – 23 juni): Totalt 36 matcher spelas under gruppfasen.
 • Åttondelsfinaler (26 juni – 29 juni): Totalt 8 lag går vidare från gruppfasen och möts i åttondelsfinalerna.
 • Kvartsfinaler (2 juli – 3 juli): De fyra vinnarna från varje åttondelsfinal möts i kvartsfinalerna.
 • Semifinaler (6 juli – 7 juli): De fyra vinnarna från kvartsfinalerna möts i semifinalerna.
 • Final (11 juli): De två vinnarna från semifinalerna möts i finalen.

Varje matchuppsättning inklusive de olika spelplatserna Matcherna spelas på olika platser runt om i Europa.

Här är en lista över de olika spelplatserna:

 • Wembley Stadium, London, England
 • Stadio Olimpico, Rom, Italien
 • Allianz Arena, München, Tyskland
 • Estadio La Cartuja, Sevilla, Spanien
 • Johan Cruijff ArenA, Amsterdam, Nederländerna
 • National Arena, Bukarest, Rumänien
 • Puskás Aréna, Budapest, Ungern
 • Parken Stadium, Köpenhamn, Danmark
 • Hampden Park, Glasgow, Skottland
 • Aviva Stadium, Dublin, Irland
 • Krestovsky Stadium, Sankt Petersburg, Ryssland
 • Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbajdzjan

Vilka lag som spelar mot varandra under gruppspelen och vidare till kvartsfinaler, semifinaler och final Under gruppspelet möter länderna varandra i sina respektive grupper. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till åttondelsfinalerna där de möter andra kvalificerade lag. De fyra vinnarna från varje kvartsfinal går vidare till semifinalerna, och de två vinnarna från semifinalerna möts i finalen.

Turneringens skyttekung krönas ca en timme efter finalen.

Av Kasper E

Kasper E är en passionerad sportjournalist som brinner för fotboll och särskilt Chelsea FC. Han har en stark känsla för journalistik och en förmåga att förmedla spänningen och dramatiken i sporten till sina läsare.

Ett svar på ”Fotbolls EM 2021 kalender & tider”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *