fotbolls em 2020 slutspelsträd

Fotbolls-EM 2020, som på grund av pandemin blev flyttad till 2021, är nu inne i slutspelsfasen. Detta är en spännande tid för fotbollsentusiaster över hela världen när de bästa lagen från Europa tävlar om att bli mästare. En viktig del av denna turnering är slutspelsträdet, som bestämmer vilka lag som kommer att möta varandra i varje omgång. I denna artikel kommer vi att ta en titt på Fotbolls-EM 2020 slutspelsträd och allt du behöver veta om det.

Vad är slutspelsträdet?

Slutspelsträdet är en grafisk representation av vilka lag som kommer att möta varandra i varje omgång av slutspelsturneringen. Ett träd visas normalt med åtta eller fyra lag på varje nivå, där vinnarna går vidare till nästa nivå tills en mästare koras.

Fotbolls-EM 2020 slutspelsträd

Fotbolls-EM 2020 slutspelsträd består av fyra omgångar, åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final. Här är en överblick över hur lagen kommer att möta varandra i varje omgång (förutom de treor som går vidare).

Åttondelsfinaler

Match 1: Vinnare av Grupp A mot 2:a plats i Grupp C Match 2: Vinnare av Grupp B mot 3:e plats i Grupp A/D/E/F Match 3: Vinnare av Grupp C mot 3:e plats i Grupp D/E/F Match 4: Vinnare av Grupp D mot 2:a plats i Grupp F Match 5: Vinnare av Grupp E mot 3:e plats i Grupp A/B/C Match 6: Vinnare av Grupp F mot 3:e plats i Grupp A/B/C

Läs mer om Sverige åttondelsfinal EM 2020

Kvartsfinaler

Match 7: Vinnare av Match 1 mot Vinnare av Match 2 Match 8: Vinnare av Match 6 mot Vinnare av Match 5 Match 9: Vinnare av Match 4 mot Vinnare av Match 3 Match 10: Vinnare av Match 2 mot Vinnare av Match 1

Semifinaler

Match 11: Vinnare av Match 7 mot Vinnare av Match 9 Match 12: Vinnare av Match 8 mot Vinnare av Match 10

Final

Match 13: Vinnare av Match 11 mot Vinnare av Match 12

Slutsats

Fotbolls-EM 2020 slutspelsträd bestämmer vilka lag som kommer att möta varandra i varje omgång av turneringen. Detta är en spännande tid för fotbollsentusiaster när de bästa lagen från Europa tävlar om att bli mästare.

Vi har nu tagit en titt på hur lagen kommer att möta varandra i varje omgång av turneringen,

Av Kasper E

Kasper E är en passionerad sportjournalist som brinner för fotboll och särskilt Chelsea FC. Han har en stark känsla för journalistik och en förmåga att förmedla spänningen och dramatiken i sporten till sina läsare.

2 svar på “Fotbolls-EM 2020 Slutspelsträd: Allt du behöver veta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *